Kingston Micro SD

Kennis over elke Micro SD

Bezoek aan de Keukenhof ook prachtig vanuit de lucht

Ben je van plan de Keukenhof te bezoeken? Dit is een bloemenpark in het noordwesten van Lisse. Lisse ligt in de provincie Zuid-Holland. Op 20 maart begint de lente weer. Dit betekent dat in de Keukenhof straks de bloemen weer vol in de bloei staan. De Keukenhof biedt jaarlijks een tentoonstelling aan bolgewassen. Deze buitententoonstelling valt natuurlijk ook goed vanuit de lucht te filmen. De prachtige kleuren van deze velden creëren waanzin wekkende drone beelden. Een drone die de verschillen tussen de kleuren vooral goed kan vastleggen is de Phantom 4 Pro van DJI. Gepaard met de juiste micro SD kaart kun je hier urenlang alle kleuren in topkwaliteit vastleggen. Deze drone heeft geen intern geheugen en is dus afhankelijk van een externe micro SD kaart. Een paar van de belangrijkste specificaties van deze drone zijn:

Aantal gimbal assen3
Aantal propellers4
Maximale snelheid162 km/u
Maximale stijgsnelheid6 m/s
Maximale windweerstand10m/s
Camera resolutie20 MP
Extern geheugenMicro SD, micro SDHC, micro SDXC tot 128 GB

Waarom de DJI Phantom 4 Pro drone met geheugenkaart?

Voordat je de bloemenvelden van Keukenhof wilt gaan filmen met de DJI Phantom 4 Pro drone, is het noodzakelijk om vooraf de juiste micro SD kaart aan te schaffen.

Zo vlak na de storm die Nederland heeft getroffen hebben we nog steeds last van de harde wind. Gelukkig kan deze drone van DJI vliegen bij windsnelheden tot wel 10m/s. Het is belangrijk dat de drone stabiel blijft en natuurlijk niet neerstort. Met deze drone kun je ook lange afstanden trotseren. Het kan wat druk zijn in het hoogseizoen van de Keukenhof. Je kunt dan je drone verderop op laten stijgen en hem er naartoe vliegen. De drone heeft tot wel 7 km bereik. Ook zorgen de brede kijkhoek van wel 84 ° en 20 MP camera voor geweldige beelden. Zo is er geen bloem op het veld die niet in beeld komt. De kwaliteit van filmopnames is 4K en dat in 60fps.

Het is dus belangrijk dat je kiest voor een micro SD kaart met een hoge schrijfsnelheid. Aangezien er veel beelden van hoge kwaliteit in een korte tijd weggeschreven moeten worden. Een voorbeeld van een micro SD kaart met een hoge schrijfsnelheid is de Kingston Canvas GO Plus micro SD. Deze geheugenkaart heeft een schrijfsnelheid van maximaal 90 MB/s. Deze micro SD kaarten serie heeft een maximale capaciteit van 128 GB. Dit is tevens de maximale capaciteit die de drone ondersteunt.

Het kleurenpalet is ook breder dan ooit tevoren. De sensorgrootte is hier belangrijk. Nog belangrijker dan het aantal pixels. Bij de sensorgrootte gaat het om hoeveel informatie er in elke pixel wordt vastgelegd. Dit zorgt voor betere verhoudingen. Ook bij weinig licht. De CMOS- sensor van de DJI Phantom 4 Pro heeft een maximale ISO van 128000. Het contrast is ook verhoogd. Zo is de kwaliteit goed genoeg om direct foto’s en video’s te nemen, maar legt hij ook genoeg details vast voor digitale nabewerking.

Welke micro SD kaart voor mijn drone?

Voor de DJI Phantom 4 Pro drone is een micro SD kaart van bijvoorbeeld Kingston aan te raden. Zo kunnen alle mooie beelden worden opgeslagen.

Zoals eerder benoemd is de Kingston Canvas Go Plus micro SD een goede keuze. Deze geheugenkaart is geschikt voor drones en voor het filmen in 4K kwaliteit. De hoge schrijfsnelheid zorgt ervoor dat de beelden niet schokkerig worden opgenomen. Mocht je deze micro SD kaart te duur vinden en wil je toch voor iets beperktere specificaties gaan? Dan is de SanDisk Extreme micro SD een goed alternatief. Het verschil tussen de twee micro SD kaarten is enigszins te zien wanneer de opnames naast elkaar gehouden worden. Ze zullen echter beide topkwaliteit leveren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 Kingston Micro SD

Thema door Anders Norén